Ingrediënten
- 500 gr (wijn)zuurkool
- 1 kg kruimige aardappelen
- 2 tl djinten
- 1 ui
- boter
- 125 ml kippenboullion van een blokje
Variatietips
- Lekker met rookworst.
- Stoof een stukje zuurkoolspek mee.
Bereiding
Stap 1
Kook de aardappelen en maak er een puree van.
Stap 2
Verhit in een pan wat boter en bak hierin de gesnipperde ui.
Stap 3
Doe de djinten erbij en roer even door.
Stap 4
Nu de zuurkool en de boullionerbij en aan de kook brengen.
Stap 5
Ongeveer half uurtje laten stoven, op een laag vuurtje.
Stap 6
Als de zuurkool lekker zacht is roer je hem met het kookvocht door de puree.
Variatietips
- Lekker met rookworst.
- Stoof een stukje zuurkoolspek mee.