1 januari 2009
4 personen
40 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr (wijn)zuurkool
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 tl djinten
  • 1 ui
  • boter
  • 125 ml kippenboullion van een blokje

Variatietips

  1. Lekker met rookworst.
  2. Stoof een stukje zuurkoolspek mee.

Bereiding

Stap 1
Kook de aardappelen en maak er een puree van.

Stap 2
Verhit in een pan wat boter en bak hierin de gesnipperde ui.

Stap 3
Doe de djinten erbij en roer even door.

Stap 4
Nu de zuurkool en de boullionerbij en aan de kook brengen.

Stap 5
Ongeveer half uurtje laten stoven, op een laag vuurtje.

Stap 6
Als de zuurkool lekker zacht is roer je hem met het kookvocht door de puree.

Variatietips

  1. Lekker met rookworst.
  2. Stoof een stukje zuurkoolspek mee.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten