Ingrediënten
- 1.5 dl sterke koffie (espresso)
- 1 dl koffielikeur
- 1 pak lange vingers
- 50 gr amandelen
- 50 gr hazelnoten
- 150 gr pure chocolade
- 3 dl slagroom
- poedersuiker (wit)
- 4 el cacaopoeder
- extra nodig : glazen kom (inhoud 1 liter)
- plastic folie
Bereiding
Stap 1
Bekleed de kom met plastic folie.
Stap 2
Meng in een kom de koffie met de likeur.
Stap 3
Doop de lange vingers 1 voor 1 in de koffie en bekleed de binnenkant van de kom ermee (suikerkant naar buiten).
Stap 4
Hak de noten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen.
Stap 5
Smelt de helft van de chocolade en hak de rest grof.
Stap 6
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en meng de noten en de gehakte chocolade erdoor.
Stap 7
Schep de helft van het room mengsel in de kom en strijk het op aan de randen.
Stap 8
Spatel de gesmolten chocolade door derest van het room mengsel en schep het in de kom.
Stap 9
Dek het geheel af met lange vingers.
Stap 10
Zet de Zuccotto minimaal 1 uur in de koelkast.
Stap 11
Stort de Zuccotto op een platte schaal en bestrooi met wat cacaopoeder.