Ingrediënten
- 6 el olijfolie
- 5 el rode wijnazijn
- 1.5 el kappertjes
- 1 teen knoflook , gehakt
- 1 blikje tonijn
- 500 gr pasta (penne zijn mijn voorkeur)
- 2 tomaten, grote stukken
- 200 gr mozzarella, in blokjes
- grote hand basilicum
- parmezaan naar eigen hoeveelheid
- veldsla
- 1 uitje
- 1 kopje olijven (zwarte zijn het lekkerste)
Variatietips
- Andere soorte pasta's voor de afwisseling.
Bereiding
Stap 1
Om te beginnen snij eerst: de tomaten, mozzarella en het uitje en hak of maal de knoflook in de knoflookpers.
Stap 2
Doe deze ingrediënten samen met de tonijn, bassilicum, kappertjes en olijven in een grote kom of bak maak het op smaak met peper en zout en de olijfolie en de rode wijnazijn.
Stap 3
Onder tussen kookt u in een pan water met 2 theelepels zout en scheutje olijf olie er in tot het kookt doe dan de pasta ( penne) in de pan.
Stap 4
Als de pasta goed is giet het af onder koud water tot de pasta helemaal koud is.
Stap 5
Doe nu de pasta in de kom met de veldsla en meng het goed.
Stap 6
Je kan gewoon de kom op tafel zetten en zelf laten opscheppen. Voor dat u het gerecht gaat eten doe er nog even parmazano op. en dan smullen maar!
Stap 7
Je kan het nog 2 dagen daarna afgedekt in de koelkast bewaren.
Variatietips
- Andere soorte pasta's voor de afwisseling.