Ingrediënten
- 0.5 kg kipfilet
- 1 madam jeanet
- water
- 2 grof gesneden uien
- 1 grof gesneden rode paprika
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 ei
- peper
- zout
- maizena
- allesbinder
Variatietips
- Je kan ook rundvlees gebruiken in plaats van kip.
Bereiding
Stap 1
Klein steelpannetje met water � vol. Hierin 2 grof gesneden uien erin + 1 grof gesneden rode paprika + 2 kippenbouillonblokjes even blancheren (kook erover). Paprika + ui eruit en in een bakje bewaren. De rest is voor de saus.
Stap 2
Voor de kip:
1 ei, peper, zout + 1 el maizenaroeren totdat je boemboe krijgt. Kip in stukjes snijden, eimengsel door kipstukjes dan door de maizena totdat laagje erom zit (wordt krokant korstje). Kip bakken met paprika + ui.
Stap 3
Voor de saus:
Ondertussen het steelpannetje zacht op het vuur laten staan. 0,5 madam jeanet erin + ongeveer 3,5 el maizena erbij. voortdurend blijven roeren (anders krijg je klonten). Zout en peper erbij + 3-4 el ketjap A erbij (tussendoor proeven om zoetzuur smaakje te krijgen). Met allesbinder kan je de saus wat dikker maken.
Stap 4
Rijst om een bordje, kip erop en de saus erover.
Variatietips
- Je kan ook rundvlees gebruiken in plaats van kip.