Ingrediënten
- flinke bos verse basilicum
- teen knoflook, fijngehakt
- flinke hand parmezaanse kaas
- flinke hand geroosterde pijnboompitjes
- sap van een halve citroen
- goede olijfolie
Variatietips
- Als je geen keukenmachine hebt om de ingrediënten te mixen, kun je ook een staafmixer gebruiken.
Bereiding
Stap 1
Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in een keukenmachine en laat even flink draaien.
Stap 2
Doe nu de gemixte ingrediënten in een ruime kom.
Stap 3
Voeg olijfolie toe terwijl je blijft roeren met een garde totdat de pesto naar je eigen smaak dik genoeg is.
Stap 4
Blijf proeven totdat jij vindt dat de pesto een goede smaak heeft.
Als je vindt dat er meer van bovenstaande ingrediënten bij moeten, voeg ze dan toe.
Stap 5
De smaak van eigengemaakte pesto is heel persoonlijk!
Variatietips
- Als je geen keukenmachine hebt om de ingrediënten te mixen, kun je ook een staafmixer gebruiken.