Ingrediënten
- 2 stuks zalm van 180 gram
- 1 tomaat, in plakken
- 1 el olie
- 0.5 citroen
- 2 el bouillon
- 2 el dille
- zout
- peper
- 2 tl tijm
- 2 tl peterselie
- 2 tl rozemarijn
- 1 el mosterd
- 0.5 el honing
- 75 gr skyr
- 0.5 teen knoflook
- 1 el water
Variatietips
- Lekker met krieltjes en een salade of boontjes.
- Vervang de bouillon door water of olie.
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak een marinade van het sap van de halve citroen met 1 el dille, honing, bouillon en mosterd. Breng eventueel op smaak met zout en peper
Stap 2
Doe de olie en de helft van alle kruiden (dille, peterselie, marjolein en tijm) in de schaal en meng goed door. Haal de plakken door het mengsel en leg naast elkaar neer.
Stap 3
Leg de 2 moten zalm op de plakken tomaten en besprenkel met de marinade en zet de moten ongeveer 20 minuten in de oven.
Stap 4
Maak ondertussen de skyr knoflooksaus door de skyr te mengen met 1 el water, 1 tl peterselie, 1 tl marjolein en 1 tl tijm. Serveer dit bij de zalm.
Variatietips
- Lekker met krieltjes en een salade of boontjes.
- Vervang de bouillon door water of olie.