Ingrediënten
- 175 gr yoghurt
- 225 gr bloem
- 150 gr suiker
- 5 eieren , gesplitst
- 2 tl bakpoeder
- geraspte schil van 1 citroen
- zout
- siroop:
- 200 gr suiker
- citroenschil
- 1 el citroensap
Variatietips
- Voor de niet liefhebbers van de suikersiroop,het kan ook zonder!
Bereiding
Stap 1
Klop de boter op met de suiker en citroen schil. Voeg de dooiers een voor een toe en roer de yoghurt door het beslag. Ga door met de bloem en het bakpoeder en eindig met de stijfgeklopte eiwitten. Spatel die voorzichtig en zonder te kloppen door het beslag.
Stap 2
Giet het beslag in een rechthoekige bakvorm en bak op 180 graden gedurende 50 a 55 minuten. Bereid intussen de siroop : los de suiker op in 1,75 dl water en breng aan de kook. Laat 10 minuten pruttelen , voeg het citroensap en de schil toe en laat afkoelen. Giet de siroop na de baktijd over het gebak.
Variatietips
- Voor de niet liefhebbers van de suikersiroop,het kan ook zonder!