Ingrediënten
- 350 gr wortelen, geschrapt en geraspt
- 300 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr suiker
- 175 gr boter
- 3 eieren
- 1 tl kaneelpoeder
- snufje zout
Variatietips
- Met bruine basterdsuiker bereiden.
- Gemalen noten door het beslag mengen, zoals amandelnoten.
Bereiding
Stap 1
Cakevorm (inh. 1 l) invetten. Oven voorverwarmen op 160c.
Boter, suiker en met mixer licht schuimig kloppen.
Stap 2
1 ei erboven breken en erdoor kloppen. Rest van eieren 1 voor 1 op dezelfde manier toevoegen.
Stap 4
Worteltjes erdoor scheppen en voorzichtig in de cakevorm doen.
In midden van oven cake circa 1,5 uur gaar en goudbruin bakken.
Variatietips
- Met bruine basterdsuiker bereiden.
- Gemalen noten door het beslag mengen, zoals amandelnoten.