Ingrediënten
- 4 worsten / saucijzen
- 8 plakken bacon
- 4 plakken oude kaas
- cocktailprikkers
Variatietips
- Vullen kan ook met kaas naar smaak.
- Vullen kan ook met fruit zoals appel. ananas of peer.
Bereiding
Stap 1
Om spetteren en vlammen op de barbecue te voorkomen eerst de worstje in heet water voor te koken, ongeveer 5 minuten.
Stap 2
De worstjes in de lengte opensnijden (niet door snijden!), een stukje / plakje oude kaas in het midden van de worst leggen. het worstje in bacon wikkelen.
Stap 3
Met een cocktailprikkerje het gevulde worstje bij elkaar houden. (tip: eerst alle cocktailprikkerjes in een bak met water ongeveer 15 minuten laten weken, om verbranden op de bbq te voorkomen).
Stap 4
Ongeveer 5-10 minuutjes op de bbq en smikkelen maar als de worstje gaar zijn.
Variatietips
- Vullen kan ook met kaas naar smaak.
- Vullen kan ook met fruit zoals appel. ananas of peer.