Ingrediënten
- 20 stuks kleine tomaatjes
- 500 gr gehakt
- 5 tenen knoflook
- ui
- 2 kopje ongekookte rijst
- zwarte peper
- zout
- basilicum of marjolein
- olijfolie
- paprikapoeder
Bereiding
Stap 1
Kook de rijst gaar.
Stap 2
Snijd van alle tomaatjes het topje eraf en maak de tomaatjes met een lepeltje helemaal leeg. De inhoud van de tomaatjes kan je weg doen.
Stap 3
Rul de gehakt in een pannetje met de fijn gesneden teentjes knoflook, de papriakpoeder, flink veel zwarte peper, een beetje zout.
Stap 4
Zodra de gehakt klaar is de grof gesneden basilicum of marjolein en de gekookte rijst er door heen scheppen.
Stap 5
Vul de tomaatjes met het mengsel en zet ze 10 tot 15 minuutjes in de oven.
Stap 6
Maak ondertussen van mayonaise en een beetje paprikapoeder en zwarte peper een "oranjesausje".
Stap 7
Haal de WK-maatjes uit de oven en zet op elk WK-maatje een toefje oranje saus!