Ingrediënten
- 150 gr bloem (korstdeeg)
- 25 gr lichtbruine suiker (korstdeeg)
- 125 gr in kleine stukjes (korstdeeg)
- 1 el water (korstdeeg)
- 150 gr golden syrup
- 50 gr boter
- 75 gr bruine suiker
- 3 eieren, licht geklopt
- 100 gr gepelde grofgehakte amandelen
- 100 gr grofgehakte witte chocolade
Bereiding
Stap 1
Doe de bloem en suiker in een kom en kneed er met de vingertoppen de boter door. voeg water toe en kneed tot een soepelig deeg. Wikkel het deeg in folie en zet 30 minuten in de koelkast.
Stap 2
Rol het deeg uit en op met bloem bestoven werkblad. Bedek de bodem van een springvorm en prik er gaatjes in met een vork. Zet nogmaals 30 minuten in de koelkast.
Stap 3
Bedek de taartbodem met aluminiumfolie en een blinde vulling (bonen) en bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. Verwijder de folie en blinde vulling en bak nog eens 15 minuten.
Stap 4
Smelt voor de vulling de golden syrup, de boter en de suiker in een pannetje. Haal van het vuur en laat het klein beetje afkoelen. Roer er de losgeklopte eieren, de amandelen en de chocolade door. Leg dit mengsel in de taartbodem en bak de taart nogmaals 30 a 35 minuten of tot de vulling gaar is. Laat de taart afkoelen en haal uit de bakvorm. Serveer met room, vanilleroom, ijs.