Ingrediënten
- 0.5 witte kool
- 2 fijngehakte uien
- 4 dikke gepelde vleestomaten
- 500 gr gemengd gehakt
- 1 el kerriepoeder
- 0.5 el sambal oulek
- 1 el tomatenketchup
- 2 verkruimelde groentenbouillonblokjes
- 2 klontjes suiker
- 1 el bakboter
- zout
- peper
- 1 pakje gezeefde tomatenpulp
- 1 kg aardappels voor de puree
- 200 ml melk voor de puree
Bereiding
Stap 1
Fruit het gehakt rul in wat boter, voeg er de fijngesneden ui, de fijngeschaafde witte kool, de gepelde en in stukken gesneden vleestomaten aan toe. Breng op smaak met de kerriepoeder,de sambal, de ketchup, de verkruimelde bouillonblokjes en de klontjes suiker. Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuten zachtjes pruttelen, voeg zo nu en dan wat van de gezeefde tomatenpulp toe dat houd het geheel smeuïg en roer zo nu en dan eens goed om. Kruid bij met peper en zout.
Stap 4
De aardappelpuree komt er bovenop, bestrooi met gemalen kaas en paneermeel en gratineer ongeveer 15 minuten onder de grill.