Ingrediënten
- melk
- 30 gr cacao
- 2 el honing of 1/2 tl suiker
Variatietips
- Erg lekker met een flinke toef slagroom!
- Milena Bij de keukentips: Voor de liefhebbers van een warme chocolademelk met echte cacao gemaakt: - Laat de cacaomelk 2 keer opkoken, zo wordt de cacao dikker en geuriger.
Bereiding
Stap 1
Maak van de cacao en een klein beetje van de melk een glad papje.
Stap 2
De overige melk giet je in een steelpan met de honing en verwarm die langzaam tot de melk heet is en de honing gesmolten.
Stap 3
Schenk nu een beetje van de hete melk bij de cacao en roer het goed oor elkaar.
Stap 4
Schenk nu de cacao bij de melk in de steelpan.
Stap 5
Breng de chocolademelk aan de kook, terwijl je met een garde voortdurend klopt.
Stap 6
Haal de steelpan direct van het vuur als de chocolademelk begint te koken en schenk een mok vol.
Variatietips
- Erg lekker met een flinke toef slagroom!
- Milena Bij de keukentips: Voor de liefhebbers van een warme chocolademelk met echte cacao gemaakt: - Laat de cacaomelk 2 keer opkoken, zo wordt de cacao dikker en geuriger.