Ingrediënten
- 150 gr volkorenmeel
- 115 gr polentameel
- 1 tl bakpoeder
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 2.5 dl karnemelk
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ei
- vetstof voor de vormpjes
Variatietips
- als je zongedroogde tomaten op olie gebruikt, laat ze dan goed uitlekken. Gebruik de tomatenolie ipv de zonnebloemolie voor het deeg.
- Meng kaas door het deegmengsel
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe het volkorenmeel en polentameel met het bakpoeder in een kom.
Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en schep ze door het bloemmengsel.
Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje.
Klop het ei los met de karnemelk en de zonnebloemolie en schenk in het kuiltje.
Meng met een houten lepel tot alle bloemklontertjes zijn opgelost en het deegje mooi glad is.
Verdeel over 10 ingevette vormpjes en bak de muffins ongeveer 20 minuten in het midden van de oven.
Laat ze 5 minuten afkoelen alvorens ze te ontvormen en diep op met gezouten boter.
Variatietips
- als je zongedroogde tomaten op olie gebruikt, laat ze dan goed uitlekken. Gebruik de tomatenolie ipv de zonnebloemolie voor het deeg.
- Meng kaas door het deegmengsel