Ingrediënten
- 250 gr vlees p.p.
- 0.5 kopje wijn / wijnazijn
- 1 el olie
Variatietips
- 250 gram vlees per persoon: ossenhaas, biefstuk, entrecote, hamburgers, saucijsjes, hamlappen, slavinken, varkenshaasje, lamsvlees, lamskoteletten, T-bonesteak, krabbetjes, lever.
- Een voorbeeld: een spies met blokje rundvlees, champignon, stukje varkensvlees, ananasblokje, gerookt spek, grote zilverui, stukje gerookte ham, klein saucijsje en een cherry tomaatje
- Een voorbeeld: een spies met blokje rundvlees, champignon, stukje varkensvlees, ananasblokje, gerookt spek, grote zilverui, stukje gerookte ham, klein saucijsje en een cherry tomaatje
- Bij barbecuen worden ook wel kruiden zoals tijm, marjolein, rozemarijn en dille op het houtskool gestrooid, het geeft een heerlijke geur en smaak aan het vlees
- Door het rooster van de barbecue en het vlees van te voren in te smeren met wat zonnebloemolie of olijfolie blijft het vlees minder plakken.
Bereiding
Stap 1
Meng de wijn / wijnazijn met olie peper en zout en leg het vleessoorten een paar uur voor het roosteren in de marinade.
Variatietips
- 250 gram vlees per persoon: ossenhaas, biefstuk, entrecote, hamburgers, saucijsjes, hamlappen, slavinken, varkenshaasje, lamsvlees, lamskoteletten, T-bonesteak, krabbetjes, lever.
- Een voorbeeld: een spies met blokje rundvlees, champignon, stukje varkensvlees, ananasblokje, gerookt spek, grote zilverui, stukje gerookte ham, klein saucijsje en een cherry tomaatje
- Een voorbeeld: een spies met blokje rundvlees, champignon, stukje varkensvlees, ananasblokje, gerookt spek, grote zilverui, stukje gerookte ham, klein saucijsje en een cherry tomaatje
- Bij barbecuen worden ook wel kruiden zoals tijm, marjolein, rozemarijn en dille op het houtskool gestrooid, het geeft een heerlijke geur en smaak aan het vlees
- Door het rooster van de barbecue en het vlees van te voren in te smeren met wat zonnebloemolie of olijfolie blijft het vlees minder plakken.