Ingrediënten
- 400 gr stevige visfilets (blokjes 2cm)
- 250 gr sint-jakobs vruchten
- 200 gr kleine scampi, gepeld
- 2 dikke plakken bacon of gerookte ham
- 1 fijngesnipperde prei
- 1 wortel in schijfjes
- 1 dikke aardappel in blokjes
- 1 takje bleekselder, fijngesnipperd
- 40 gr bloem
- 1 l visbouillon
- 0.25 l room
- 60 gr boter
- 4 el gehakte peterselie
- peper en zout
Bereiding
Stap 1
Snijd de bacon in reepjes.
Stap 2
Smelt in een pannetje de helft van de boter. Voeg er de baconreepjes aan toe en laat ze 5 minuten bakken. Schep ze uit de pan en zet ze even aan de kant.
Stap 3
Doe de rest van de boter in het pannetje en voeg er de prei, wortel, selderij en aardappelblokjes aan toe. Roerbak 5 minuten op een niet te hoog vuur tot de groenten zacht zijn en een goudblond kleurtje hebben.
Stap 4
Strooi er de bloem overheen en roer gedurende 1 minuut goed om. Schenk er de visbouillon bij en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten doorkoken en blijf intussen goed roeren. Zet het vuur lager en laat de soep nog 5 minuten zacht koken in een open pan.
Stap 5
Schep de visblokjes in de soep en laat ze 5 minuten koken. Roer af en toe voorzichtig om.
Stap 6
Doe er de sint-Jakobs vruchten, de scampi, de room, de baconreepjes en de helft van de peterselie bij.
Stap 7
Laat nog 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Kruid naar smaak met peper en zout. Werk af met fijngehakte peterselie.
Stap 8
Dien op met stokbroodjes, ciabatta, warme toast.