Ingrediënten
- 1 kg koolvis
- 2 sjalotjes
- 4 eitjes
- 4 klontjes boter
- peper en zout
Variatietips
- De koolvis kan vervangen worden door leng, pollak of wijting. Heerlijk!
Bereiding
Stap 1
Hak het sjalotje fijn.
Stap 2
Snijd de koolvis in stukken en hak hem grof in de keukenrobot.
Stap 3
Meng de sjalot samen met peper en zout onder het visvlees. vorm met de handen 4 grote ballen van de vis. druk ze goed aan en druk ze daarna plat tot 4 hamburgers.
Stap 4
Bak de hamburgers in een klontje boter in een braadpan met antikleeflaag. na 4 minuten bakken aan elke kant zijn ze gaar. schep ze voorzichtig uit de pan en hou ze even warm op een heet bord.
Stap 5
Voeg een nieuw klontje boter toe in de braadpan. bak 4 spiegeleitjes.
Stap 6
Leg de hamburgers voorzichtig op de borden. Schuif een spiegeleitje op elk stuk vis.
Variatietips
- De koolvis kan vervangen worden door leng, pollak of wijting. Heerlijk!