Ingrediënten
- 600 gr nijlbaars
- 1 citroen, uitgeperst
- 3 el olie
- 6 bosuitjes, in ringetjes (groen en wit)
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 2 el kerriepoeder
- 1 cm gemberwortel, geraspt
- rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
- groene paprika, in blokjes
- 0.25 l visbouillon van een halve tablet
- 1 blik tomatenblokjes op sap (400 gram)
- peper, versgemalen
- zout
Variatietips
- Voeg i.p.v. het groen van de bosuitjes 2 eetlepels gehakte koriander toe.
- Vervang 200 gram van de Nijlbaars door rivierkreeftjes.
Bereiding
Stap 1
Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met het citroensap. Even laten intrekken en daarna droogdeppen met keukenpapier.
Stap 2
Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van de bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten.
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes met sap, gember, rode peper en visbouillon toe en breng aan de kook. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Stap 4
Leg de Nijlbaars in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen.
Stap 5
Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe.
Stap 6
Serveer de curry op warme diepe borden. Serveer er naanbrood en saffraanrijst bij.
Stap 7
Handig dat het gerecht (zonder de vis) al ruim van te voren gemaakt kan worden. Op het laatste moment alleen nog de vis toevoegen.
Variatietips
- Voeg i.p.v. het groen van de bosuitjes 2 eetlepels gehakte koriander toe.
- Vervang 200 gram van de Nijlbaars door rivierkreeftjes.