Ingrediënten
- 500 gr aardappelen
- 800 gr verse braadworst
- bieslook
- peterselie
- 3 el olijfolie
- 1 el eetlepel azijn
- gembersap
- witte wijn
Variatietips
- Je kan in plaats van worst ook kipfilet of ander lekker vlees nemen.
Bereiding
Stap 1
Aardappelen:
500 gram ongeschilde aardappelen koken, schillen en schuin snijden.
Stap 2
Braadworst:
800 gram verse braadworst even de kok erover tot die lichtbruin is, dan is die namelijk gaar en ook deze in schuine plakken snijden.
Stap 3
Saus:
Ondertussen de saus maken. 1 eetlepel azijn met gembersap en witte wijn kloppen, de olijfolie erbij en als laatste de bieslook en peterselie er door heen kloppen.
Stap 4
De aardappels en de braadworst schijfjes als dakpannetjes over de 4 borden verdelen en de saus rijkelijk over de worst schenken.
Variatietips
- Je kan in plaats van worst ook kipfilet of ander lekker vlees nemen.