Ingrediënten
- flinke bos verse munt
- flinke hand koriander
- olijfolie
- 1 el komijnzaad
- klein stukje rode peper
Variatietips
- Schep wat yoghurt door de saus.
- Serveer bij Indiase Samosa's.
- Gebruik als dipje met rauwe groenten zoals wortel, komkommer, paprika, radijs en bleekselderij.
Bereiding
Stap 1
Laat het komijnzaad even 'zweten' in een droge koekenpan.
Stap 2
Haal de blaadjes munt van de steeltjes. Doe samen met de koriander en de rode peper in een keukenmachine.
Stap 3
Maal goed fijn en giet er een scheut olie bij. Nog een keer malen. Zorg ervoor dat het geheel erg dik blijft.
Stap 4
Schep de saus in een bakje. Schep het komijnzaad door het mengsel heen.
Stap 5
Laat even staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
Variatietips
- Schep wat yoghurt door de saus.
- Serveer bij Indiase Samosa's.
- Gebruik als dipje met rauwe groenten zoals wortel, komkommer, paprika, radijs en bleekselderij.