Ingrediënten
- 150 gr rijst
- 3 el sambal
- 1 grote ui, in halve ringen gesneden
- 200 gr sperziebonen, in stukjes gesneden
- 1 handje pinda's
- 1 handje cashewnoten
- 1 zakje kruidenmix of pasta voor nasi (conimex) met 100 ml gekookt water
- 3 eieren
- 5 plakken oude kaas
- kroepoek
Variatietips
- Neem minder sambal als je smaakpapillen je te dierbaar zijn.
Bereiding
Stap 1
Kook de rijst volgens de verpakking en voeg 3 eetlepels sambal toe aan het water, roer er even goed doorheen.
Stap 2
Zet een wok op het vuur en doe er een beetje olie in; zet het vuur goed hoog. Als de olie op temperatuur is, doe je er eerst ongeveer 2 minuten de ui-ringen in, daarna gooi je de sperziebonen er bij en laat je ze even bakken (goed omscheppen!)
Stap 3
Daarna voeg je de kruidenmix toe, schep je deze even kort om, en voeg je daarna ook de rijst toe. Gooi daarna een handje (bij voorkeur ongezouten) pinda's en cashewnoten er doorheen. Zet het vuur heel zacht en laat het nog even een paar minuten bakken.
Stap 4
Zet een kleine koekenpan op het vuur en smelt er een klontje boter in. Klop ondertussen de eieren door elkaar, breng op smaak met zout en peper, en giet het mengsel in de koekenpan. Leg in het mengsel de plakken oude kaas. Laat het even bakken, tot de randjes licht bruin worden, en draai dan de omelet om.
Stap 5
Neem vervolgens een spatel en snij de omelet in de pan in stukken en schep deze een beetje om, zodat de kaas beter smelt.
Stap 6
Leg vervolgens op elk bord een laag van de rijst en strooi daar een deel van de eieren en een beetje verkruimelde kroepoek over.
Variatietips
- Neem minder sambal als je smaakpapillen je te dierbaar zijn.