Ingrediënten
- 750 gr fricandeau
- takjes verse tijm
- takjes verse rozemarijn
- 2 grote tenen knoflook
- halve fles rode wijn
- olijfolie
- grof gemalen zeezout
- zwarte peper uit de molen
Variatietips
- Gebruik ossenstaartsoep in plaats van rode wijn.
- Gebruik je fantasie wat kruiden betreft. Onthoud: jij bent de kok!
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2
Dep het vlees goed droog met keukenpapier. Snijd het vlees op enkele plaatsten in met een scherp mes.
Stap 3
Trek de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn af en hussel ze door elkaar.
Stap 4
Snijd de tenen knoflook in plakjes. Verdeel de knoflook en de tijm en rozemarijn tussen de sneden van het vlees.
Stap 5
Bestrooi het vlees rijkelijk met zout en peper.
Stap 6
Vet een ovenschaal licht in met olijfolie en leg het vlees in het midden van de schaal.
Stap 7
Giet de rode wijn over het vlees heen.
Stap 8
Zet het vlees in de oven en laat het er een goed half uur in staan (kan ook langer zijn, hangt van de dikte van het vlees af).
Stap 9
Lekker met krielaardappeltjes in de schil en haricots vert omwikkelt met spek.
Variatietips
- Gebruik ossenstaartsoep in plaats van rode wijn.
- Gebruik je fantasie wat kruiden betreft. Onthoud: jij bent de kok!