Ingrediënten
- 1 kg speklappen (in reepjes gesneden)
- 5 stengel choi sam
- knoflook
- groene pepers
- vissaus
- lichte sojasaus
- suiker
- asi-no-moto
- bouillonpoeder
Variatietips
- Lekker samen met rundvlees met zoete basilicum en witte rijst.
Bereiding
Stap 1
Snij de knoflook en pepers fijn en doe ze in de vijzel. De knoflook en pepers goed malen en mengen.
Stap 2
Van de choi sam ongeveer 1,5 cm. van de steel afsnijden en weggooien. De Choi Sam snij je diagonaal in stukjes van ongeveer 1 a 2 cm. (steel en blad), eventuele gele bloemetjes kunnen gewoon meegebakken worden.
Stap 3
Daarna de groenten wassen en op een diep bord of schaal leggen.
Stap 4
Daarna toevoegen aan de Choi Sam: 1 theelepel suiker, 3/4 theelepel bouillonpoeder, 3/4 theelepel asi-no-moto, ½ eetlepel knoflook/pepermix, ½ eetlepel vissaus en 5 eetlepels sojasaus (of naar smaak).
Stap 5
De speklapjes in olie bakken in de wok totdat deze een beetje bruin beginnen te kleuren. Daarna de Choi Sam met toegevoegde kruiden aan het vlees toevoegen en eventjes roerbakken. De saus eventueel verder op smaak brengen.
Variatietips
- Lekker samen met rundvlees met zoete basilicum en witte rijst.