Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzende bloem
- 100 gr rietsuiker
- 125 gr boter
- 3 tl bakpoeder
- 275 ml vanilledessert (danette of alpro)
- 0.25 tl amandel en/of vanille-essence
- snufje zout
- indien nodig vanillemelk
Bereiding
Stap 1
Los de suiker op in de boter op een laag vuurtje en laat het geheel weer afkoelen.
Stap 2
Mix in een aparte kom de bloem, bakpoeder en snuifje zout.
Stap 3
Voeg het boter-mengsel toe en mix dit grondig.
Stap 4
Voeg daarna vanille-dessert en amandel en/of vanille essence toe. Als het mengsel te droog lijkt, voeg dan wat vanillemelk (of gewone melk) toe tot er een dikke vloeibare deegmassa ontstaat.
Giet het mengsel in cakevorm. bak de cake in een middelmatig verhitte over (+/- 200°c) in ongeveer 40 minuten gaar. Om te testen of de cake gaar is kan men een warm mes in het midden steken; het moet dan weer schoon uit de cake komen.