Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 1 rode ui
- 3 tomaten
- 1 el verse italiaanse kruiden
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 1 turks brood of marokkaanse pide
- 100 gr chorizo
- 100 gr jong belegen kaas
- 50 gr zwarte olijven (ontpit)
Bereiding
Stap 1
Snijd de aubergine, courgette, paprika, rode ui en de tomaten in grove stukken en meng ze in een bakblik of lage ovenschaal met 1 el. verse Italiaanse kruiden, 2 el. olijfolie en zout & peper naar smaak en rooster ze onder een hete grill in 8 a 10 min. mooi bruin en beetgaar.
Stap 2
Schep ze regelmatig om. Snijd het brood overlangs open. Beleg de onderkant met de chorizo en de kaas in plakken.
Stap 3
Verdeel de geroosterde groenten en zwarte olijven en leg de bovenkant van het brood erop. Bestrijk dit met olijfolie en strooi er wat chilipoeder over.
Stap 4
Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200° C in 15 min. knapperig bruin.