Ingrediënten
- 2 stuks kipfilets (van 250 gram p.st)
- 3 dl karnemelk
- 150 gr tuc koekjes
- olie om in te bakken
Variatietips
- Probeer eens te variëren met de verschillende soorten Tucs.
Bereiding
Stap 1
Sla de kipfilet plat en snij hem dan in dunne repen.
Stap 2
Doe kip samen met de karnemelk in een schaal of zak en leg deze minimaal 12 uur in de koelkast.
Stap 3
Doe de crackers in een zak en sla de crackers kapot tot ze goed verbrokkeld zijn.
Stap 4
Doe de kruimels in een ondiepe schaal. Laat de stukken kip uitlekken en haal ze door de kruimels. Zorg er voor dat ze overal zijn bedekt.
Stap 5
Verhit de olie in een grote pan. Maak er een soort frituur van. Leg de kip voorzichtig in de pan en bak ze in zo'n 2-3 minuten goudbruin. Leg ze op keukenpapier om uit te lekken. Eet smakelijk.
Variatietips
- Probeer eens te variëren met de verschillende soorten Tucs.