Ingrediënten
- 4 bloemtortilla's
- 3 el kaneelpoeder
- 6 a 8 eetlepels fijne suiker
- plantaardige olie om te bakken
Variatietips
- Je kan ze ook met suiker-cacaopoeder-mengsel bestrooien, met honing of siroop overgieten, of een glazuurlaagje geven van chocolade.
Bereiding
Stap 1
Snij de tortilla's met een scherp mes of keukenschaar in figuren (rondjes, sterretjes, vierkantjes).
Stap 2
Meng het kaneelpoeder met de suiker en zet apart.
Stap 3
Verhit de olie in een lage, ruime koekenpan tot die heet genoeg is om in 30 seconden de tortilla-figuurtjes één voor één bruin te bakken. Keer ze tijdens het bakken eens om zodat ze langs alle twee de kanten mooi goudbruin zijn. Neem ze met een schuimspaan uit de olie, leg op keukenpapier en bestrooi royaal met het suiker-kaneelmengsel.
Stap 4
Serveer ze als decoratie bij ijs, chocolademousse of gewoon bij de koffie.
Stap 5
Bloemtortilladeeg zelf maken:
Stap 6
Meng 350 gram bloem samen met 75 gram boter (met de vingertoppen) tot een kruimelig deeg. Los 1 theelepel zout op in 1,5 dl warm water en doe dit bij het bloemmengsel. Kneed tot een mooi glad, soepele deeg (voeg water toe indien het deeg te droog is en bloem indien te nat). Laat een halfuurtje rusten onder plasticfolie.
Variatietips
- Je kan ze ook met suiker-cacaopoeder-mengsel bestrooien, met honing of siroop overgieten, of een glazuurlaagje geven van chocolade.