Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 2 tenen verse knoflook
- 1 groen pepertje fijn gesneden
- 1 komkommer
- 2 el witte wijn azijn
- 2 el soja saus
- 1 el vers geraspte gember
- 2 el gesneden munt (of koriander)
- 4 moten tonijn a 125 gr
- zout en peper
- 2 el zonnebloem olie
- 25 gr boter
Variatietips
- Lekker met frites.
Bereiding
Stap 1
Snipper de ui en knoflook fijn.
Stap 2
Halveer de peper en haal de pitjes eruit en snipper fijn.
Stap 3
Was de komkommer en haal de zaadjes eruit en snijd hem in kleine blokjes.
Stap 4
Meng de ui, knoflook, peperreepjes en de komkommer.
Stap 5
Roer de azijn, soja en gember door elkaar en schep het sausje samen met de munt of koriander door de komkommer.
Stap 6
Verhit de olie en boter en bak de tonijn net als biefstuk even om en om goudbruin.
Variatietips
- Lekker met frites.