Ingrediënten
- 500 gr panklare prinsessenboontjes
- zout
- 3 el (olijf-. zonnebloem) olie
- 1 middelgrote fijn gesnipperde ui
- 1 teen knoflook
- 250 gr gepelde tomaten
- 1 el sambal oelek
- 1 el suiker
- 1 tl laospoeder
- 2 tl ketjep benteng manis
- stuk gebakken trassi (1 cm)
Variatietips
- Je kan de prinsessenboontjes ook vervangen door sperzieboontjes.
- Je kan in plaats van verse boontjes ook diepvriesboontjes gebruiken.
Bereiding
Stap 1
Zet de verse boontjes op met een flinke bodem water en wat zout en kook ze ongeveer 10 minuten net gaar. Laat de verse boontjes daarna goed uitlekken.
Verwarm intussen de olie en fruit daarin de ui met knoflook glazig. Wel goed blijven roeren anders worden de uien aan 1 kant bruin. Het vuur daarna zo laag mogelijk zetten.
Stap 2
Vervolgens de tomaten in plakken snijden en verwijderen de kroontje en het zaad uit de tomaat. Vervolgens de tomaatplakken bij de ui en het knoflook in de pan voegen.
Stap 3
Voeg de prinsessenboontjes toe met sambal, suiker, laos en ketjap. De boontjes onder af en toe omscheppen (of door de pan heen en weer te schudden) goed warm laten worden.
Proef de groenten en voeg eventueel nog wat ketjap of zout naar smaak toe.
Variatietips
- Je kan de prinsessenboontjes ook vervangen door sperzieboontjes.
- Je kan in plaats van verse boontjes ook diepvriesboontjes gebruiken.