26 maart 2008
4 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr mascarpone
  • 3 eieren
  • 2 el fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tas koude, sterke koffie
  • scheutje amandelessence/amaretto
  • speculaas

Variatietips

  1. Voor kinderen kan je de speculaas ook in melk of chocolademelk soppen, dat geeft een zachtere smaak dan koffie.

Bereiding

Stap 1
Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de fijne suiker, tot een lichtgele schuimige massa. Roer er de mascarpone door.

Stap 2
Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door de kaasmassa.

Stap 3
Dompel de speculaas in de koffie, waarin je een scheutje amandelessence/Amaretto hebt gedaan en schik ze naast elkaar in een dessertkom.

Stap 4
Schep een laagje mascarponecrème over de speculaasjes. Leg er een laag speculaasjes op. Werk zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

Stap 5
Strijk de bovenkant mooi glad. Dek af en laat op z'n minst 3 uur opstijven in de koelkast.

Stap 6
Werk af met verkruimelde speculaasjes.

Variatietips

  1. Voor kinderen kan je de speculaas ook in melk of chocolademelk soppen, dat geeft een zachtere smaak dan koffie.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten