Ingrediënten
- 250 gr mascarpone
- 3 eieren
- 2 el fijne suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tas koude, sterke koffie
- scheutje amandelessence/amaretto
- speculaas
Variatietips
- Voor kinderen kan je de speculaas ook in melk of chocolademelk soppen, dat geeft een zachtere smaak dan koffie.
Bereiding
Stap 1
Splits de eieren. Klop de eierdooiers los met de fijne suiker, tot een lichtgele schuimige massa. Roer er de mascarpone door.
Stap 2
Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker. Spatel de eiwitsneeuw luchtig door de kaasmassa.
Stap 3
Dompel de speculaas in de koffie, waarin je een scheutje amandelessence/Amaretto hebt gedaan en schik ze naast elkaar in een dessertkom.
Stap 4
Schep een laagje mascarponecrème over de speculaasjes. Leg er een laag speculaasjes op. Werk zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
Stap 5
Strijk de bovenkant mooi glad. Dek af en laat op z'n minst 3 uur opstijven in de koelkast.
Stap 6
Werk af met verkruimelde speculaasjes.
Variatietips
- Voor kinderen kan je de speculaas ook in melk of chocolademelk soppen, dat geeft een zachtere smaak dan koffie.