Ingrediënten
- 20 lange vingers
- 0.25 dl extra sterke koude koffie
- 3 el koffielikeur of amaretto
- 250 gr mascarpone
- 40 gr suiker
- 2 vanilletoetjes met room
- 3 a 4 eetlepels cacaopoeder
Variatietips
- In plaats van lange vingers kan je ook bitterkoekjes gebruiken, deze moet je in stukjes breken.
- Je kan de vanillevla ook door advocaat vervangen.
- In plaats van mascarpone kan je ook 125 gram monchou losroeren met 125ml crème fraiche.
Bereiding
Stap 1
Leg de lange vingers op een groot bord. Meng de koffie met de likeur en bedruppel de lange vingers met dit mengsel.
Stap 2
Klop de suiker en de mascarpone door elkaar en klopt vervolgens de vanilletoetjes erdoor heen.
Stap 3
Leg een laag lange vingers in een glazen cakevorm of een andere kleine rechthoekige schaal (een ronde schaal kan ook maar dan moet je lange vingers gaan breken om de bodem goed te bedekken).
Stap 4
Schep hierop de helft van het mascarponemengsel. Leg hierop weer een laag lange vingers en schenk hierover de andere helft van het mascarponemengsel.
Stap 5
Laat vervolgens de tiramisu ca. 1,5 uur in de koelkast opstijven.
Stap 6
Net voordat je de tiramisu gaat opeten nog even bestuiven met een dikke laag cacaopoeder en snijdt vervolgens de tiramisu aan tafel in stukken.
Variatietips
- In plaats van lange vingers kan je ook bitterkoekjes gebruiken, deze moet je in stukjes breken.
- Je kan de vanillevla ook door advocaat vervangen.
- In plaats van mascarpone kan je ook 125 gram monchou losroeren met 125ml crème fraiche.