Ingrediënten
- 400 gr thaise wokgroenten gesneden uit zak
- 400 gr garnalen (grijze)
- stukje trassi
- 1 maggi blokje
- peper
- 2 tenen knoflook
- zonnebloem olie
- scheut oestersaus
- scheutje sesamolie
- geroosterde sesamzaadjes
- zwarte peper
- zout
- gekookte witte rijst
- bieslook
Variatietips
- Vervang de garnalen door vis of vlees.
Bereiding
Stap 1
Kook de rijst volgens de verpakking en doe ondertussen zonnebloemolie in een wok of hapjespan.
Stap 2
Verkruimel het maggiblokje en de trassi en voeg toe aan de olie. Verwarm de pan langzaam en voeg de knoflook, de garnalen en wat zwarte peper en bieslook toe.
Stap 3
Roerbak ongeveer 4 minuutjes en voeg vervolgens de Thaise roerbakgroenten toe. Roerbak dit alles nog 5 minuten.
Stap 4
Zet het vuur uit en voeg meteen een scheut oestersaus toe en goed doorroeren.
Stap 5
Voeg nu een scheutje sesamolie toe aan de groenten en roer goed door.
Stap 6
Schep de gekookte rijst op een bord en schep de groenten over de rijst. Garneer met sesamzaadjes over de groenten.
Variatietips
- Vervang de garnalen door vis of vlees.