Ingrediënten
- 200 gr kipfilet, in stukjes gesneden
- 0.25 stuk spitskool, in stukjes
- 200 gr champignons, in stukjes
- 1 stuk courgette, in halve schijfjes
- 3 stuks wortels, in halve schijfjes
- peper
- zout
- 1 el ketoembar
- 1 el djinten
- 1 ui
- 1 tenen knoflook, in stukje
- 1 tl bouillonpoeder
- 1 kopje water
- 2 kopjes rijst
Variatietips
- Vervang de kipfilet door kipdrumsticks.
- Vervang de bouillonpoeder door een blokje;Serveer met rijst.
Bereiding
Stap 1
Zet de tajine een nacht van te voren in het water.
Stap 2
Zet de tajine op het vuur, laag. Ik zet m op een sudderpitje half aan bij het sudderen. Doe de olie in de tajine en bak de kip bruin.
Stap 3
Voeg de ui en knoflook bij de kip in de tajine en schep goed door.
Stap 4
Voeg alle groenten toe aan de tajine en roer goed door.
Stap 5
Voeg een kopje water, alle kruiden en de bouillon toe. Zet de deksel op de tajine en laat 20 a 30 minuten sudderen.
Stap 6
Maak ondertussen de rijst klaar en serveer met de tajine van kip.
Variatietips
- Vervang de kipfilet door kipdrumsticks.
- Vervang de bouillonpoeder door een blokje;Serveer met rijst.