Ingrediënten
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 ui, in snippers
- 1 tenen knoflook, in snippers
- 1 tomaat (vleestomaat), in blokjes
- handje krenten
- 140 gr qournblokjes
- peper
- zout
- 1 el ketoembar
- 1 el kaneel
- 1 el olijfolie
Variatietips
- Lekker met witte rijst.
Bereiding
Stap 1
Laat de tajine een nacht voor gebruik in water "weken". Zet de tajine op een laag pitje. Ik zet de tajine op het sudderpitje op halve stand en doe vervolgens in de tajine.
Stap 2
Schep de ui en knoflook in de tajine en schep alles door elkaar.
Stap 3
Schep de tomaat en de krantjes ook deze door het mengsel in de tajine.
Stap 4
Voeg de qournblokjes toe in de tajine, samen met zout, peper, ketoembar, kaneel en de olijfolie en schep alles goed door elkaar en zet de deksel op de tajine. Laat alles ongeveer 30 minuten sudderen en schep een aantal keer alles om.
Variatietips
- Lekker met witte rijst.