Ingrediënten
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 stuks verse rode pepers, fijngehakt
- 500 gr (runder) gehakt
- 2 tl chinese 5kruidenpoeder
- 400 gr kidneybonen, uitgelekt
- 400 gr gepelde tomaten
- 150 ml sterke zwarte koffie
- 8 stuks tacoschelpen
- sla
- zure room
- cheddarkaas
Bereiding
Stap 1
Verhit olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en pepers (zonder zaden) tot ze zacht beginnen te worden. Doe dan het gehakt en de 5kruidenpoeder erbij en bak alles nog een zo'n 4-5 minuten tot het vlees bruin begint te worden.
Stap 2
Doe de kidneybonen, tomaat en koffie bij het mengsel. Breng alles aan de kook en laat dan het mengsel ongeveer 20 minuutjes zachtjes pruttelen tot het een dik en donker mengsel is. Voeg dan naar smaak zout en peper toe.
Stap 3
Vul de tacoschelpen eventueel met wat reepjes sla en een schep van het chilimengsel.
Stap 4
Schep er dan bijvoorbeeld wat zure room of cheddar kaas op. Bestrooi eventueel met paprikapoeder en serveer warm.
Stap 5
Eet smakelijk!