Ingrediënten
- 100 gr verse rauwe zalm
- 1 komkommer, in 2 a 3 cm
- 1 avocado
- 1 zakje zakje sushi rijst
- rijstazijn
- bamboematje
- 2 norivellen
Bereiding
Stap 1
Kook de sushirijst in het zakje in ruim water met zout ongeveer 15 a 20 minuten gaar. Haal de rijst uit het zakje en laat goed uitlekken.
Stap 2
Roer de rijstazijn door de rijst en laat het afkoelen.
Stap 3
Snij de zalm, avocado en komkommer in lange plakjes.
Stap 4
Leg het bamboematje op het aanrecht en leg daar het norivel op.
Stap 5
Neem de helft van de rijst en spreidt deze over het vel, doe dit met natte vingers en laat het achterste strook norivel +/- 1,5 cm leeg.
Stap 6
Leg de helft van de zalm op het vel en leg in de breedte de strookjes komkommer en avocado er op.
Stap 7
Rol met behulp van het matje de sushi tot een rol en plak de naad met wat water vast en snij de rol in 8 stukken. Herhaal dit met de rest van de zalm en avocado.