11 september 2007
10 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • kleefrijst
  • 1 komkommer
  • plakjes gerookte zalm
  • sprietjes verse bieslook van 2 cm
  • japanse sojasaus
  • scheut sherry
  • verse gember, geraspt

Variatietips

  1. Vervang de zalm door tonijn.

Bereiding

Stap 1
Maak de kleefrijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat goed afkoelen.

Stap 2
Rasp plakken van de komkommer met een kaasschaaf, laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna in stukjes.

Stap 3
Snijd de gerookte zalm in plakjes.

Stap 4
Maak met natte handen bolletjes van de kleefrijst. Leg de bolletjes op een mooie schaal.

Stap 5
Beleg elk bolletje rijst eerst met een stukje komkommer en daarna met zalm. Leg de sprietjes bieslook netjes op de hapjes.

Stap 6
Maak een sausje van sojasaus, sherry en gember. Serveer bij de sushi. Dippen maar die hapjes in het sausje! Hoe meer hoe beter vind ik...

Variatietips

  1. Vervang de zalm door tonijn.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten