Ingrediënten
- kleefrijst
- 1 komkommer
- plakjes gerookte zalm
- sprietjes verse bieslook van 2 cm
- japanse sojasaus
- scheut sherry
- verse gember, geraspt
Variatietips
- Vervang de zalm door tonijn.
Bereiding
Stap 1
Maak de kleefrijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat goed afkoelen.
Stap 2
Rasp plakken van de komkommer met een kaasschaaf, laat uitlekken in een vergiet en snijd daarna in stukjes.
Stap 3
Snijd de gerookte zalm in plakjes.
Stap 4
Maak met natte handen bolletjes van de kleefrijst. Leg de bolletjes op een mooie schaal.
Stap 5
Beleg elk bolletje rijst eerst met een stukje komkommer en daarna met zalm. Leg de sprietjes bieslook netjes op de hapjes.
Stap 6
Maak een sausje van sojasaus, sherry en gember. Serveer bij de sushi. Dippen maar die hapjes in het sausje! Hoe meer hoe beter vind ik...
Variatietips
- Vervang de zalm door tonijn.