Ingrediënten
- 200 gr kousenband, in stukjes
- 500 gr kleine garnalen
- 2 tenen knoflook
- madam jeanet peper
- peper
- zout
- rode ui, in halve ringen
- komkommer, in dunne halve plakjes
- water
- azijn
- surinaamse of turkse puntjes
Bereiding
Stap 1
De garnaaltjes kruiden met de knoflook, zwarte peper en zout en de kruiden laten intrekken.
Stap 2
De uien en komkommer in 2 aparte afsluitbare bakjes doen, ieder met een scheut azijn en verder vullen tot het onder water staat water, hieraan wat suiker, zwarte peper en zout toevoegen. Afsluiten en in de koelkast zetten.
Stap 4
Ondertussen de Surinaamse of Turkse broodjes in een tosti-ijzer of grillijzer snel opwarmen.
Broodje beleggen of alles op tafel zetten en lekker smullen, brood insmeren met dun laagje (of meer naar eigen smaak) madam jeanet sambal; uien, komkommer en de kousenband en garnaaltjes over het broodje verdelen en het broodje en klaar. De broodjes tussen het eten door verwarmen, zodat ze lekker warm en knapperig zijn. makkelijk is dan ook om het tosti-ijzer of grillijzer op de eettafel neer te zetten.