Ingrediënten
- 225 gr aardappelen
- 500 gr surimi
- 6 fijngehakte lente-uitjes
- 1 kleine rood pepertje, fijngehakt
- 3 el mayonaise
- 2 el bloem
- 1 ei, geklopt
- 100 gr paneermeel
- 5 el olijfolie
- 1 grote tomaat, in stukjes
- 1 el citroensap
- 3 el verse basilicum
- peper en zout
Bereiding
Stap 1
Kook de aardappels in 15 a 20 minuten gaar en pureer ze.
Stap 2
Meng de surimi met de lente-uitjes, het pepertje en de mayonaise. Roer er de aardappelpuree bij en breng op smaak. Vorm er 4 burgers van.
Stap 3
Haal ze eerst door de bloem, dan het ei en tenslotte door het paneermeel (of broodkruimels of cornflakes).
Stap 4
Zet 30 minuutjes of langer in koelkast.
Stap 5
Bak ze in olie goudbruin.
Stap 6
Maak hierbij een dressing: Olijfolie, citroensap en tomaatjes zachtjes stoven. Van vuur af basilicum, zout en peper erbij.
Stap 7
Serveer de burgers op bord met dressing erover.