15 augustus 2008
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • ui
  • knoflook
  • klein tomaatje
  • salamblad
  • 4 a 5 pimentkorrels
  • laos
  • bouillonblokje
  • zoute ketjap
  • spaghetti

Variatietips

  1. Je kan het ook met kip maken, dan kip pluizen en de pluisjes gelijk met de ui enzo meebakken.
  2. Sambal en zuur erbij.

Bereiding

Stap 1
Spaghetti koken, een minuutje korter dan op de verpakking staat, in een vergiet storten en afspoelen tot het koud is. Als je dat lang van tevoren doet, beetje olie erdoorheen roeren anders wordt het één klont.

Stap 2
Ui, knoflook en tomaatje heel klein snijden, stukje laos raspen.

Stap 3
In een grote koekenpan of wok (is handiger) zonnebloemolie heet laten worden, ui, knoflook, laos, salamblad, piment en tomaat bakken (niet te hard) en bouillonblokje erboven verkruimelen.

Stap 4
Dan spaghetti erbij, roeren en steeds een scheutje ketjap. En proeven tussendoor. Ik doe voor de kleur ook wel eens een klein scheutje zoete ketjap erbij maar niet teveel. Klaar!

Stap 5
Erbij: Ei: een paar eieren klutsen met een beetje zout en een scheutje melk, hele dunne omeletjes bakken en die in reepjes snijden, gebakken banaan (het liefst van die zwarte bakbananen maar gewone kunnen ook).

Stap 6
Kip met ketjap of zonder ketjap erbij en kousenband of spitskool als je nog iets groens wilt eten (ui, knoflook, bouillonblokje en kousenband/spitskool bakken, klein scheutje water, deksel en bijna gaar laten worden).

Variatietips

  1. Je kan het ook met kip maken, dan kip pluizen en de pluisjes gelijk met de ui enzo meebakken.
  2. Sambal en zuur erbij.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten