28 februari 2007
4 personen
30 minuten

Ingrediënten

  • 2 kg aardappelen
  • 500 gr raapstelen
  • 90 gr boter
  • 2 dl melk
  • 1 snufje zout

Bereiding

Stap 1
De aardappelen schillen, pitten, vlug aan de kook brengen met het kokende water en het zout; laten koken tot ze gaar zijn (20-25 min.); afgieten.

Stap 2
De raapstelen van de worteltjes en harde punten ontdoen, goed wassen en laten uitlekken.

Stap 3
De gare aardappelen fijnstampen en vermengen met de boter en de kokende melk. De raapstelen vlug fijnsnijden en bij gedeelten door de dikke aardappelpuree mengen.

Stap 4
De stamppot vlug doorwarmen, onmiddellijk opdoen en bijv. geven met varkenslappen of er blokjes kaas doormengen. Bij gebruik van jus minder boter in de stamppot verwerken.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten