Ingrediënten
- 250 gr roomkaas met fijne kruiden
- 2 eitjes
- 2 el bloem
- 200 gr spruitjes (mag meer zijn)
- boter of olie
- nootmuskaat
- zout en peper
Variatietips
- Met dit recept maak je van om het even welke soort groente koekjes.
- Extra pittige kaas aan het mengsel toevoegen.
Bereiding
Stap 1
Spruitjes lichtje blancheren en ze heel fijn hakken.
Stap 2
In een kom roomkaas met eieren en bloem tot een glad mengsel roeren. Spruitjes erdoor roeren. Op smaak brengen met nootmuskaat zout en peper.
Stap 3
In een koekenpan 1 eetlepel boter verhitten. Met een juslepel 4 bergjes roomkaas-groentebeslag in de pan scheppen en platdrukken.
Stap 4
Op een halfhoog vuur roomkaas-groentekoekjes in ca. 6 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Kan ook in de frituurpan worden gebakken.
Variatietips
- Met dit recept maak je van om het even welke soort groente koekjes.
- Extra pittige kaas aan het mengsel toevoegen.