3 oktober 2006
2 personen
20 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr spinazie (diepvries of blik)
  • 2 eieren
  • dikke kaassaus:
  • 25 gr roomboter
  • 30 gr bloem
  • 250 ml melk
  • 75 gr kaas

Variatietips

  1. Serveer met aardappelpuree.
  2. Je kan ook op de bodem van de ovenschaal eerst grof geprakte aardappel leggen en daarna de spinazie en de andere lagen.
  3. Je kan ook verse spinazie gebruuiken, neem dan een dubbele hoeveelheid of kies er een andere groente bij a 150 graan.

Bereiding

Stap 1
Verwarm de spinazie.

Stap 2
Bak de 3 eieren tot een roerei en kruid naar smaak.

Stap 3
Maak de kaassaus, zo dik mogelijk, en kruid naar smaak. Ik maak eerst een witte saus (boter, bloem en melk) en dan neem ik gewoonlijk een zakje geraspte kaas (maakt niet uit welke) van ongeveer 75-100 gram om de kaassaus te maken.

Stap 4
Neem een schotel, doe daarin de spinazie, leg het roerei erbovenop en giet daarover de kaassaus.

Variatietips

  1. Serveer met aardappelpuree.
  2. Je kan ook op de bodem van de ovenschaal eerst grof geprakte aardappel leggen en daarna de spinazie en de andere lagen.
  3. Je kan ook verse spinazie gebruuiken, neem dan een dubbele hoeveelheid of kies er een andere groente bij a 150 graan.

Fan van dit recept? Deel het met je vrienden!

Gerelateerde recepten