Ingrediënten
- 400 gr bloem
- 2.5 tl bakpoeder
- 1.5 tl speculooskruiden
- 200 gr boter
- 250 gr bruine suiker
- 75 gr amandelsnippers
- 1 ei
- witte chocolade
- geraspte bruine chocolade
Bereiding
Stap 1
Zeef de bloem en meng dit met het bakpoeder en de speculaaskruiden. Basterdsuiker en (koude) boter toevoegen. Het deeg goed kneden een een uurtje op koele plaats laten rusten.
Stap 2
Wie een speculaasplank heeft kan die met bloem bestuiven en er stukjes deeg indrukken. Anders rol je het deeg totdat het ongeveer 1,5 cm. dik is en kun je er koekjes van snijden.
Stap 3
De koekjes bestrijken met ei. De koekjes leg je op een beboterd bakblik en bestuif je met amandelsnippers ook de stukjes amandel bestrijken met ei.
Stap 4
Vervolgens in een matig warme oven (170 graden) in zo'n 20 a 25 minuten bruin en gaar bakken. De laatste vijf minuten het speculaas even omdraaien. Laat de koekjes afkoelen.
Stap 5
Smelt de witte chocolade. Doop één voor één de afgekoelde koekjes in de chocolade, leg ze op een vel bakpapier.
Stap 6
Bestrooi met chocoladeschilfers of kokos en laat opstijven.