Ingrediënten
- rauwe naturel spareribs
- 2 kopjes ketjap
- 4 tenen uitgeperste teentjes knoflook
- 4 flinke scheuten gembersiroop
- 4 el sambal manis
- water
Variatietips
- Lekker met (zelfgemaakte) knoflooksaus of chilisaus.
- Serveer er frietjes bij.
- Voeg een stengel sereh toe aan het mengsel.
- Je kan de ribs ook in 5 uur op stand 2 (hoge stand) in de slowcooker bereiden.
Bereiding
Stap 1
Snijd het vlees zo dat je per stuk drie botjes overhoudt. Leg alle stukken in een braadpan.
Stap 2
Voeg nu de ketjap, gembersiroop, knoflook en sambal toe en giet net zoveel water in de pan totdat de spareribs onder water staan. Breng de spareribs aan de kook en zet daarna op een laag vuurtje.
Stap 3
Laat net zolang pruttelen totdat je aan het uiteinde van de ribjes bot gaat zien. Meestal is dit ongeveer anderhalf uur.
Variatietips
- Lekker met (zelfgemaakte) knoflooksaus of chilisaus.
- Serveer er frietjes bij.
- Voeg een stengel sereh toe aan het mengsel.
- Je kan de ribs ook in 5 uur op stand 2 (hoge stand) in de slowcooker bereiden.