Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- 300 gr rundergehakt
- 1 el bloem
- 4 tomaten
- 0.5 justablet
- zout en peper
- laurierblad
- marjolein
- rozemarijn
- 2 dl water
- eventueel blikje tomatenpuree
- eventueel aroma
- 400-500 gram spaghetti
- 100 gr geraspte parmezaanse kaas
Variatietips
- Tijdens het sudderen kan je een blikje tomatenpuree extra toevoegen en eventueel aromakruiden, beetje sherry, wijn of een paar druppels azijn.
Bereiding
Stap 1
Snijdt de ui en het knoflookteentje zeer fijn. Bak deze in olijfolie lichtgeel.
Stap 2
Voeg het gehakt toe en rul deze (rullen = blijven roeren van het gehakt tijdens het bakken totdat het helemaal uit elkaar valt).
Stap 3
Bak het gehakt-uienmengsel lichtbruin en strooi er vervolgens de losse bloem overheen en bak deze ook mee tot het ook een beetje gekleurd is.
Stap 4
Doe er vervolgens de ontvelde tomaten, het halve justablet wat zout en de kruiden erbij. Vervolgens ook water tot je zelf vindt dat de saus de goede dikte heeft.
Stap 5
Laat de saus 30-60 minuten zachtjes sudderen, verwijder dan het laurierblad en maak de saus met eventueel wat zout en peper op smaak.
Stap 6
Zodra de saus aan het sudderen is, een pan met ruim water opzetten en een klein beetje olijfolie tegen het plakken. Zodra het water kookt de spaghetti meekoken, zoals op de verpakking vermeld wordt. Is meestal 8-10 minuten.
Variatietips
- Tijdens het sudderen kan je een blikje tomatenpuree extra toevoegen en eventueel aromakruiden, beetje sherry, wijn of een paar druppels azijn.