Ingrediënten
- 300 gr gehakt
- 1 teen knoflook
- 1 tl gemberpoeder
- zout en peper
- 1 gr ui (saus)
- 2 wortels (saus)
- 1 rode paprika (saus)
- 1 kleine prei (saus)
- 1 tl gemberpoeder (saus)
- 1 zakje saus voor foe yong hai (conimex) (saus)
- 1 klein blikje ananasstukjes (saus)
- 1 glas water (saus)
- 300 - 400 gr spaghetti
- 3 el ketjap (voor gehakt)
Variatietips
- Gebruik andere groenten die je zelf lekker vindt!
Bereiding
Stap 1
Kneed het gehakt met de ketjap, fijngeperste knoflook, gember, zout en peper.
Stap 2
Maak er kleine balletjes van en bak deze in heel weinig olie of boter. Bak ze ongeveer 5 minuutjes tot ze gaar zijn. Haal dan de balletjes uit de pan/wok.
Stap 3
Doe weer een klein beetje boter of olie erin en gooi de gesneden groenten erin (de ui niet te klein snijden). Eventjes roerbakken en dan de gember toevoegen.
Stap 4
Ondertussen de spaghetti koken zoals je gewend bent.
Stap 5
Doe bij de groenten als ze een beetje gebakken zijn het blikje ananasstukjes en het sap er ook bij doen. Goed mengen en even doorwarmen.
Stap 6
Zakje sausmix erbij doen en goed mengen. Dan een glas water erbij en alles goed mengen. Dit aan de kook brengen en dan de gehaktballetjes toevoegen.
Stap 7
Saus in laten dikken en serveren met spaghetti en salade.
Variatietips
- Gebruik andere groenten die je zelf lekker vindt!