Ingrediënten
- 350 gr spaghetti
- 225 gr fijngehakte gekookte kip
- 6 tomaten, gepeld en fijngehakt
- 1 el gehakte cashewnoten
- 1 el gehakte walnoten
- 1 fijngehakte ui
- 2 tenen knoflook uit de pers
- 1 tl pestosaus
- 3 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 2 dl rode wijn
- 1 el vers gehakte tijm
- zout
- zwarte peper uit de molen
Bereiding
Stap 1
Bak de ui en knoflook 3 minuten in de olijfolie.
Stap 2
Voeg de wijn, tomatenpuree, tijm, zout en peper toe.
Stap 3
Breng het aan de kook en laat het 10 minuten sudderen.
Stap 4
Doe de kip, tomaten, pestosaus, cashewnoten en walnoten erbij. Laat de saus enkele minuten sudderen.
Stap 5
Kook de spaghetti al dente. Laat het vervolgens goed uitlekken.
Stap 6
De saus kan desgewenst met wat water worden verdund.