Ingrediënten
- 3 tl laos
- 1 tl koenjit
- 3 blad salaam
- 4 stengel sereh
- 4 blad djeroek poeroet
- 1 stuk fijn gesneden gember
- 1 kip
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 50 gr margarine
- 1 grote ui
- 2 l water
- peper
- zout
- 4 stuks kemerienoten
- 200 gr taugé
- so-oen
- 2 gekookte eieren
- verse selderij
Variatietips
- Lekker om een laagje rijst op de bodem van de soepkom te doen en dan de soto ajam er over heen schenken
Bereiding
Stap 1
Breng de kip met ruim 2 liter water aan de kook met daarin: zout, peper, gember, salaam, sereh en djeroek-poeroet.
Stap 2
Als de kip gaar is eruit halen en ontdoen van de beentjes. Bewaar war geplozen kip voor de garnering.
Stap 3
Snij de uitjes, fruit de uitjes met 50 gram margarine totdat de uitjes bruin zijn. De kruiden met de uitjes mee fruiten.
Stap 4
Voeg dit alles bij de bouillon en laat dit een half uur gaar koken. Garneer de foto ajam met taugé, so-oen een half gekookte ei, fijngesneden selderij en geplozen kip.
Variatietips
- Lekker om een laagje rijst op de bodem van de soepkom te doen en dan de soto ajam er over heen schenken