Ingrediënten
- 4 kippenpootjes
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 tl gehakte knoflook
- 2 bouillonblokjes
- pesto
- vers gemalen peper
- zeezout
Variatietips
- Voeg verse kruiden toe zoals rozemarijn en tijm.
- Snipper een sjalotje door de soep heen.
- Voeg wat paprikapoeder toe aan de soep.
Bereiding
Stap 1
Kook de kippenpootjes goed gaar in kokend water. Haal nu het vlees van het bot.
Stap 2
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Stap 3
Giet de tomatensap in een pan en zet op een laag vuurtje. Voeg de knoflook, bouillonblokjes, peper en zout toe.
Stap 4
Lepel de kip door de soep heen en laat even flink doorkoken. Giet de soep in vier vuurvaste kommen.
Stap 5
Smeer nu een rondje pesto op de plakjes bladerdeeg.
Stap 6
Plak het bladerdeeg, met het rondje pesto naar beneden, om de kommen heen.
Stap 7
Zet de kommen een kleine tien minuten in een oven van 200 graden.
Stap 8
Strooi voor het serveren wat geraspte kaas over het bladerdeeg heen.
Variatietips
- Voeg verse kruiden toe zoals rozemarijn en tijm.
- Snipper een sjalotje door de soep heen.
- Voeg wat paprikapoeder toe aan de soep.